599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Χοιρινό γεμιστό ρολό

προβολές
Μερίδες:
6
Συνολικός χρόνος:
130' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν, όπως στην φωτογραφία από τον κρεοπώλη)
  • 3 ράβδους γραβιέρα
  • 2-3 ράβδους ρεγκάτο
  • λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές (μπορείτε και μόνο με πράσινη}
  • 4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνεται πιο νόστιμο)
  • μουστάρδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 ποτήρια νερό
  • σπάγκο
print
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας, αφού το έχουμε πλύνει και το σκουπίσει καλά. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω και μετά σε όλη την επιφάνεια του βάζουμε μουστάρδα και αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε (προαιρετικό αλλά λιώνει το μπέικον και δίνει νοστιμιά).

Μετά στη μια άκρη του (γιατί θα το τυλίξουμε) βάζουμε τα τυριά, τις πιπεριές και το τυλίγουμε σφιχτά, το δένουμε με σπάγκο και του βάζουμε μουστάρδα κι απ’ έξω. Το βάζω σε μια γάστρα και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω και λίγο κρασί μαζί)και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Κατά διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με προσοχή και να το γυρνάτε αλλά και να το ελένχετε.

Γίνεται πολύ νόστιμο. Όταν κρυώσει το κόβετε σε ροδέλες και το σερβίρετε. Συνοδεύεται με σαλάτα ή με ρύζι ή με πατάτες ή πουρέ, ότι σας αρέσει!!