599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γαρίδες γιουβέτσι

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 400 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
  • 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο νερό περίπου
  • λίγη κανέλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
print
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 - 2 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο λάδι (αυτό που έμεινε από τις γαρίδες), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά περίπου.

Τρία - τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν πιεί λίγο τα υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.

-- Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά να κρατήσουμε 1 κρασοπότηρο και αν χρειαστεί, το προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος.
  
-- Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε σε 5 - 6 γαρίδες τα κεφάλια, για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας.


Καλογηρική Μαγειρική και ζαχαροπλαστική