599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Τηγανιά χοιρινή με λουκάνικα

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
45' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμού κομμένο σε μπουκιές
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 50γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 50γρ. μέλι
  • 1 κουτάκι (330ml) μπύρα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
print
Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λουκάνικα. Έπειτα τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πετάμε το λίπος. Κρατάμε τα λουκάνικα στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε σε επόμενο βήμα της διαδικασίας.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι. Όταν ροδοκοκκινίσει το κρέας ρίχνουμε ξανά τα λουκάνικα και σβήνουμε με το ξύδι ξύνοντας με μία ξύλινη σπάτουλα τα υπολείμματα που πιθανόν να έχουν μείνει στον πάτο της κατσαρόλας (αυτά θα δώσουν πολύ νοστιμιά στη σάλτσα μας).

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, τη μπύρα και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, Αφήνουμε μόνο ένα μικρό άνοιγμα για να φεύγουν οι υδρατμοί. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 – 50 λεπτά.