599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Σουφλέ με καπνιστό τυρί και σπανάκι

προβολές
Μερίδες:
8
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 80γρ. σπανάκι
  • 200γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 200γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 7 ασπράδια αυγών
  • αλάτι
  • πιπέρι 
print
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, έτσι ώστε να γίνει μία ωραία μαρέγκα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έτσι ώστε να γίνει μία ωραία μπεσαμέλ.

Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους και το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο μείγμα μας, προσθέτουμε το καπνιστό τυρί, τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα (την έχουμε κόψει σε κομματάκια) και τη πιπεριά φλωρίνης. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε 4 κουπάκια για σουφλε και ένα μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Υ.Γ. Συνταγή του Κυριάκου Μελά