599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Πένες με κρητική σάλτσα agrimon

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
14' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
print
Για τις πένες

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και ρίχνουμε αλάτι. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε ακριβώς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος τις σουρώνουμε. Εάν θα τις καταναλώσουμε αμέσως βάζουμε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά. Αντίθετα, αν τις καταναλώσουμε αργότερα ή την επόμενη μέρα, κρυώνουμε τις πένες με δροσερό νερό και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα, την οποία έχουμε ήδη αποσύρει από το μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια. Σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας - κρητική συνταγή agrimon και 200 ml νερό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα, την οποία έχουμε κόψει σε κύβους.