599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Κοτόπουλο με μανιταροπίλαφο

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
Για το κοτόπουλο
 
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πιλάφι
 
print
Για το κοτόπουλο

Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και τις ρίχνουμε έπειτα από ένα λεπτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκίτσες (όχι πολύ μικρά γιατί θα μαζέψουν και στο μαγείρεμα). Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι από το τηγάνι για να βγάλει το κοτόπουλο τα υγρά του (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό).

Έπειτα από 4-5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την πάπρικα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Μόλις σωθούν τα υγρά και μείνει μία παχύρευστη σάλτσα ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά ακόμη. 

Για το μανιταροπίλαφο agrimon

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 4 κουτ. σούπας λάδι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το μανιταροπίλαφο. Βράζουμε το πιλάφι έως ότου εξαντληθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε απαλά 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του βρασμού για μην κολλήσει.