599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα

προβολές
Μερίδες:
8
Bαθμός δυσκολίας:
Μέτρια
  • 300 γρ. αμπελόφυλλα agrimon
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα agrimon
  • 2 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Άνηθο ψιλοκομμένο (1/2 κούπα)
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο (1/2 κούπα)
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 λεμόνια χυμό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
print
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα, τα ζεματάμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι με τα κρεμμυδάκια να μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι –πιπέρι, 1 κούπα νερό τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Από το μίγμα αυτό βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε αμπελόφυλλο (η λεία πλευρά του αμπελόφυλλου πρέπει να είναι από έξω) και τα τυλίγουμε ένα –ένα.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε στο κάτω μέρος αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο κυκλικά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό 2 κούπες περίπου, λίγο λάδι και το χυμό των 2 λεμονιών. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην διαλύσουν, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 45 λεπτά περίπου ώστε να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Σερβίρονται και κρύα.