599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Νηστίσιμη πάστα φλώρα

προβολές
Μερίδες:
8
Xρόνος προετοιμασίας:
30' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
50' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 300 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με μέλι agrimon (ή ότι γεύση επιθυμείτε
print
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.

Έπειτα παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα ή ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε και με την βοήθεια ενός κουπατ κάνουμε στρόγγυλα σχηματάκια και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα. Μπορείτε να κάνετε ότι σχηματάκι επιθυμείτε.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.