599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί

προβολές
Τεμάχια:
7
Xρόνος προετοιμασίας:
30' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 500 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 4 φέτες κασέρι σε κομματάκια
  • 4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
  • 50 γρ. φέτα τυρί τριμμένη
  • 2 ½ κουτ. γλυκού μαγιονέζα
  • 2 κουτ. γλυκού τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κουτ. σούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
print
Αφαιρούμε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια τους τραβώντας τα προς τα έξω.

Στην συνέχεια αφαιρούμε την φλούδα που έχουν τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με μια νωπή πετσέτα.

Δεν πρέπει να πλύνουμε τα μανιτάρια γιατί λειτουργούν σαν σφουγγάρια και απορροφούν το νερό με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση τους.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 – 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν ζουμιά.

Έπειτα ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Αφού βγάλουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι (δεν αδειάζουμε το ζουμί από τα μανιτάρια για να τα γεμίσουμε).

Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C.