599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γιουβαρλάκια βελουτέ

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
20' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη

Για τα γιουβαρλάκια

  • ½ κιλό κιμά
  • ¼ κούπας ρύζι καρολίνα agrimon
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • Μυρωδικά (Μαϊντανό, Κάρδαμο ή ότι άλλο επιθυμείτε)
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σούπα

  • 7 κούπες νερό
  • ¼ της κούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • ¼  κούπα ρύζι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
print
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ¼ της κούπας ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Στην συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 7 κούπες νερό, ¼ της κούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν. Μετά ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε ¼ κούπα ρύζι μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ρύζι.
 

Για το αυγολέμονο


Χτυπάμε τα 2 αυγά με ένα πιρούνι σε βαθύ πιάτο. Παράλληλα με το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας κουτάλας. (Η διαδικασία αυτή γίνεται για να πάρει το αυγολέμονο την θερμοκρασία που έχει το φαγητό μας ώστε να μη μας «κόψει» όταν το ρίξουμε στο φαγητό).

Τέλος ανακατεύοντας με την κουτάλα τα γιουβαρλάκια, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το φαγητό από το μάτι της κουζίνας.