599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Πέτουρα με κόκκινη σάλτσα

προβολές
Μερίδες:
4
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 1/2 κιλό πέτουρα
  • 1/2 κιλό σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φέτες γαλοπούλα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 150 γραμ. φέτα
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • μαϊντανός
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
print
Βράζουμε τα πέτουρα για 10 - 12 λεπτά σε μία κατσαρόλα μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν τα στραγγίζουμε (χωρίς να τα ξεπλύνουμε).

Ταυτόχρονα ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), την πιπεριά (ψιλοκομμένη) και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφού τα αφήσουμε να τσιγαριστούν για λίγο ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με μισό ποτήρι νερό και μία κουτάλα από το ζουμί, στο οποίο βράζουν τα πέτουρα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Όταν δέσει κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη φέτα σε κομμάτια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά για να μην διαλυθεί εντελώς η φέτα.

Σερβίρουμε τα πέτουρα και από πάνω την πεντανόστιμη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!