599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Κολοκυθόπιτα

προβολές
Μερίδες:
7
Xρόνος προετοιμασίας:
40' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη

Για τη γέμιση

  • 3 κούπες κολοκύθι κόκκινο τριμμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αλάτι
  • καρύδια (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 1 φλυτζανάκι λάδι
  • λίγο αλάτι
print
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακούβα, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το χλιαρό νερό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
 

Γέμιση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τις σταφίδες, την κανέλα, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τελειώσουν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
 

Ετοιμασία φύλλων

Αλευρώνουμε ένα μπαλάκι της ζύμης και ανοίγουμε λεπτό φύλλο περίπου όσο είναι το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο με ένα πινέλο. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Βάζουμε 3 φύλλα κάτω, τη γέμιση και άλλα 3 φύλλα πάνω (δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε). Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 oC.

Σημείωση: Μπορούμε να κάνουμε την πίτα και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο.