599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Λαμπριάτικα κουλουράκια

προβολές
Μερίδες:
20
Θερμίδες:
236 / μερίδα
Συνολικός χρόνος:
35' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
  • 1\2 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
  • 1+1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • χυμός λεμονιού
  • ζάχαρη για πασπάλισμα ή ένα αυγό
  • αμύγδαλα
print
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και το ελάχιστο αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο με το σύρμα ή στο μίξερ, ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν το μείγμα γίνει αφράτο ρίχνετε διαδοχικά το γιαούρτι, το μείγμα του αλεύρου και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Υγραίνετε την επιφάνειά τους με λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με ζάχαρη ή πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια στο πάχος μικρού δαχτύλου και μήκος 25 εκατοστά. Τα διπλώνετε στη μέση και τα στρίβετε. Ενώνετε τις δύο άκρες, τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα ή αν δεν θέλετε μόνο με αυγό.

Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά περίπου.

Σχετικές συνταγές