599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γλυκό ψυγείου μπανάνα

προβολές
Μερίδες:
12
Xρόνος προετοιμασίας:
120' λεπτά
Xρόνος αναμονής:
180' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα (450γρ.) μπισκότα πτι μπερ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. σαντιγί
  • 1 φακελάκι (100γρ.) νιφάδες



 
print
Τοποθετούμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου, έτσι ώστε να φτιάξουμε την καραμέλα. Πρέπει καθόλη τη διάρκεια του βρασμού να είναι σκεπασμένα με νερό. Σε περίπτωση που σωθεί το νερό, προσθέτουμε και άλλο. Έπειτα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα ανοίξουμε.

Σε ένα ορθογώνιο τάπερ τοποθετούμε στη σειρά τα μπισκότα, αφού τα βουτήξουμε στο γάλα. Συνεχίζουμε τοποθετώντας και δεύτερη σειρά μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε την καραμέλα που κάναμε με τα 2 ζαχαρούχα.

Πάνω από την καραμέλα, τοποθετούμε σε λεπτές ροδέλες τις μπανάνες τη μία κοντά στην άλλη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Αφού χτυπήσουμε τη σαντιγί, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες.

Τέλος, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις νιφάδες σοκολάτας και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει μπορούμε να το σερβίρουμε!

Σχετικές συνταγές