599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Κοτόπουλο λεμονάτο με πιλάφι.

προβολές
Μερίδες:
6
Συνολικός χρόνος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
 1 κοτόπουλο σε μερίδες 
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο κομμένο σε χοντρές ροδέλες 
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι πιπέρι 
χυμό ενός δύο λεμονιών
print
 Πλένουμε τις μερίδες από το  κοτόπουλο και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα κομάτια από το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε φροντίζοντας να πάρει χρώμα 
από όλες τις πλευρές .
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα  το κρεμμύδι,το σκόρδο,το καρότο ,ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό .το αλάτι,και το πιπέρι .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου .
Αφαιρούμε το καπάκι να εξατμιστεί το νερό αν έχει και να δέσει η σάλτσα του .
Τέλος προσθέτουμε και το χυμό 5 λεπτά πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά  να πάρει μιά δυό βράσεις κι έτοιμο ! 
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ,μακαρόνια ,πατάτες τηγανιτές ,η πουρέ .Καλή όρεξη !

Πιλάφι 
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά γεμάτη βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ρύζι  για πιλάφι κίτρινο
[Η αναλογία για να γίνει σπυρωτό είναι 1 ποτήρι ρύζι 2 ποτήρια νερό ]
Τσιγαρίζουμε γιά λίγο το ρύζι να καφετίση και αμέσως προσθέτουμε το νερό και το αλάτι .Βράζουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό του και να γίνει σπυρωτο .
Ηπαραπάνω δοσολογία μας δίνει 2 μερίδες αν θέλετε περισσότερο πιλάφι προσθέστε εις διπλούν τα υλικά.