599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Παστίτσιο

προβολές
Μερίδες:
12
Συνολικός χρόνος:
50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Μέτρια
  • 500γρ. μακαρόνια Νο 2
  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ένα μέτριο κρεμμύδι

 Μπεσαμέλ

  • 6 κοφτές κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 7-8 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • ένα λίτρο γάλα
  • 2-3 κρόκους αβγών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
print
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (να μην μαλακώσουν πολύ). Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βάλει λίγο λάδι. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών (των οποίων τους κρόκους θα χρησιμοποιήσουμε στην μπεσαμέλ), τα ρίχνουμε στα μακαρόνια μαζί με το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε.
 

Ετοιμασία του κιμά

Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, τ’αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι να σωταριστούν (ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει). Ρίχνουμε το λευκό κρασί, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφού κρυώσει λίγο ο κιμάς ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, λίγο κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, απλώνουμε τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
 

Μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να κάψει. Προσθέτουμε μία-μία κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε σιγά- σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε μέσα τους χτυπημένους κρόκους, αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το ταψί με την μπεσαμέλ, την στρώνουμε καλά πάνω στα μακαρόνια.

Ψήνουμε το φαγητό στους 180 οC για 30 με 35 λεπτά. Λίγο προτού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζουμε  την επιφάνεια του παστίτσιου με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη!