599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Χαλβάς με καρύδια

προβολές
Μερίδες:
15
Συνολικός χρόνος:
30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 ποτήρι νερού λάδι σπορέλαιο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 
  • 3 ποτήρια  νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερού  νερό 
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 φλούδα από ένα λεμόνι 
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροκομμένα
print
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την φλούδα λεμονιού. Οταν αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το βούτυρο και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ακριβώς για 20 λεπτά, να ψηθεί καλά το σιμιγδάλι και να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Στην μέση του χρόνου, δηλαδή στα 10 λεπτά προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
 
Ρίχνουμε μέσα στην  κατσαρόλα με το σιμιγδάλι το σιρόπι (με προσοχή γιατί πιτσιλάει, μην καούμε, έχοντας αφαιρέσει τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα λεμονιού) και ανακατεύουμε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα να κρυώσει και έπειτα  φορμάρουμε το χαλβά μας πασπαλίζοντάς τον με κανέλα!