599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Γιουβαρλάκια σούπα αβγολέμονο !

προβολές
Μερίδες:
5
Θερμίδες:
697 / μερίδα
Συνολικός χρόνος:
50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
 
  • 500 γραμ. κιμά
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ένα ματσάκι μαϊντανό 
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι για μέσα στην σούπα 
  • αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια 
  • ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ 
  • 2 λεμόνια 
  • 1-2 κατά προτίμηση αβγά
print
 Βάζουμε σε ένα μπόλ το κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε καλά .
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1-2 καρότα κομμένα λεπτά και μακρόστενα ,1 κουταλιά σούπας βούτυρο και 8 ποτήρια νερόβ και πιπέρι ,μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια τα οποία έχουμε ετοιμάσει στρογγυλλά μπαλάκια μέγεθος καρυδιού ,και τα  έχουμε περάσει από αλεύρι για να πήξει η σούπα μας προσθέτουμε και το ρύζι και το αλάτι .Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά χωρίς να διακόψουμε το μαγείρεμα βάζουμε στο μούλτι τα αβγά μαζί με το χυμό λεμονιών και τα χτυπάμε 1λεπτό .Ανακατεύουμε με μία κουτάλα την σούπα μας και προσθέτουμε με μία το μίγμα αβγών ,δεν κόβει ποτέ το αβγολέμονο έτσι .Καλή  μας όρεξη !

Ο ΑΝΗΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ !