599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ρυζόγαλο

προβολές
Μερίδες:
6
Xρόνος προετοιμασίας:
10' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη

Για το ρυζόγαλο

  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ
  • 1 ½ κούπα νερό
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κούπες γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια
  • ½ κούπα ζάχαρη

Για πασπάλισμα

  • Κανέλα
print
Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με λίγο νερό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με το αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε ¼ κούπας γάλα και διαλύουμε σ’ αυτό το κορν φλάουερ και την βανίλια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη στην κατσαρόλα που είναι το ρύζι και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα μέχρι να πήξει ελαφρά για 5 – 8 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.

Όταν κρυώσει ελαφρά πασπαλίζουμε με κανέλα.
 

Σημείωση


Αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει εντελώς , σκεπάζουμε τα μπολάκια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.