599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Ψωμάκι γρήγορο με μπύρα!

προβολές
Μερίδες:
15
Συνολικός χρόνος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
 

1 κουτί μπύρα το 0,5 [δηλαδή το πιο μεγάλο απο το μικρό κουτάκι]
1 πακέτο φαρίν απ κόκκινη [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του] και μισό ακόμα πακέτο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
print
 

Σε Ένα μπώλ αδειάζουμε την μπύρα,και μετά χωρίς να βάλουμε  χέρι με ένα κουτάλι ρίχνουμε το αλεύρι  [μην ξεχάσετε το αλάτι] και ανακατεύουμε,μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική όπως ειναι το γνωστό μας ζυμάρι.
Οταν βάλουμε Όλο το αλεύρι το δουλεύουμε  [οχι ζύμωμα]  λίγο με το χέρι,αν σας κολλάει πλύντε τα χέρια σας δηλαδή βρέξτετα και προσθέστε με ενα ψευτοζύμωμα λίγο αλεύρι ακόμα ..θα το καταλάβετε..Ρίξτε αλεύρι σε ενα ταψάκι και βάλτε το αμέσως στο φούρνο,[αφού το χαράξετε απο πάνω με ένα μαχαίρι ] που έχετε προθερμάνει .ψήνετε σιγά σιγά στους 180 βαθμους,μόλις σχεδον ειχε ψηθεί το τράβαμε απο το φούρνο του΄βάζουμε λιγο βουτυράκι απο πάνω και το ξαναφουρνίζουμε για λίγο.παιδιά γίνετε φανταστικό.

ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΓΡΑΨΕ 

Το εχω κανει, και μαλιστα προσθεσα σπορους γλυκανισου και εγινε μουρλια!
Επισης παραλαγη: εριξα κομματακια κουβερτουρας στο τελειωμα του ζυμωματος και το χωρισα σε ψωμακια, πεντανοστημη λιχουδια!