599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Μπιφτέκια γεμιστά σχάρας στο γκρίλ ή στα κάρβουνα!

προβολές
Μερίδες:
5
Θερμίδες:
435 / μερίδα
Συνολικός χρόνος:
40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Πολύ εύκολη
  • 500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλκομμένο
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κάρι  (προαιρετικά)
  • κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένα, ένα για κάθε μπιφτέκι
  • πιεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια 
print
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αβγό, το κρεμμύδι, το ψωμί, λίγο λάδι και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο και κάρι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Τα πλάθουμε  κάπως πλατιά και τοποθετούμε στην μέση ένα μπαστουνάκι από κεφαλογραβιέρα κι ένα  μπαστουνάκι από πιπεριά. Ξαναζυμώνουμε τα μπιφτέκια, έτσι ώστε να κλείσουν καλα μέσα την γέμιση.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή στο γκρίλ  ή στη ψηστιέρα για να μην κολλήσουν ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν .

Σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό πατάτες η ρύζι πιλάφι.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Οταν πλάθουμε τα μπιφτέκια  βρέχουμε πού και πού τα χέρια μας  για να μην κολλάνε και να πλάθονται πιο εύκολα.