599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Πατατοκεφτέδες

προβολές
Τεμάχια:
25
Xρόνος προετοιμασίας:
40' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Μέτρια
  • 1 κιλό πατάτες 
  • 2 αυγά
  • 400 γραμ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα 
  • 7 φιλαράκια μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1 κιλό)
  • λάδι για το τηγάνισμα
print
Βράζουμε τις πατάτες και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι, όπως ακριβώς στον πουρέ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αυγά, τη γραβιέρα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τους γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και προσέχουμε να μην μας αρπάξουν. Μόλις ροδίσουν τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ 
Αν δεν βάλετε την σωστή ποσότητα αλεύρι, οι πατατοκεφτέδες κατά το τηγάνισμα σκορπίζουν. Τηγανίστε έναν και τσεκάρετε. Η σωστή ποσότητα αλευριού είναι το μυστικό για την επιτυχία τους. Θέλουμε να είναι κάπως σφιχτοί.

Γίνονται πραγματικά φανταστικοί!!