599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Σουφλέ πατάτας

προβολές
Μερίδες:
8
Xρόνος προετοιμασίας:
15' λεπτά
Xρόνος ψησίματος:
60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:
Εύκολη
  • 2 μεγάλες πατάτες ή 4 κανονικές πατάτες
  • 150 γρ. τυρί γκούντα
  • 150 γρ. τυρί ημίσκληρο
  • 200ml κρέμα γάλακτος light
  • 150 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 

 
print
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Όταν έχουν γίνει αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Με ένα πιρούνι τις πατάμε, έτσι ώστε να διαλυθούν λίγο (όχι πολύ για να μην γίνουν πουρές). Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε στις πατάτες. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, τα μισά τυριά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα τυριά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Το ψήνουμε στο φούρνο για 50 – 60 λεπτά στους 200οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας επιτυχία!