599

Συνταγές

33295

Προβολές

8422

Επισκέψεις (28.08.2015 - 28.09.2015)

Rss feed

Τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια

2 Είναι τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια:
1] Μόλις τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε ροδέλλες, τα βάζουμε στο σουρωτήρι, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και αρχίζουμε με το χέρι μας να τα τρίβουμε καλά στα τοιχώματα του σουρωτηριού. Με αυτό τον τρόπο έλεγε η γιαγιά σπάνε οι ίνες και γίνονται μαλακά. Μετά τα ξαναξεπλένετε και τα αλατίζετε με την σωστή ποσότητα αλατιού και τηγανίζετε.

2] Οταν τα βάλετε στο τηγάνι φροντίστε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή για να μην αρπάξουν , τα γυρνάτε τακτικά με ένα πηρουνάκι κι αφού ψηθούν ανεβάζετε την φωτιά για να ροδοκοκκινήσουν!! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά!